Afsluitdijk onderdeel van Zuiderzeepad

Donderdag 13 april is het vernieuwde Zuiderzeepad geopend. Het Zuiderzeepad bestond al in de vorige eeuw, maar was ‘slechts’ 400 kilometer lang. Tot op heden konden wandelaars niet helemaal rond. Bij Enkhuizen diende men met de boot naar Stavoren te gaan. Het Noordelijk deel is nu ook toegevoegd, hiermee is het Zuiderzeepad nu rond en daarmee de langste rondwandeling van Nederland (492 kilometer).

Al vele wandelaars trotseren de 32 kilometer lange Afsluitdijk. Op dit moment wandelt men over het fietspad langs de snelweg. Er wordt nog gekeken naar mogelijkheden voor een wandelpad langs de Waddenzeezijde. Hiermee wordt een wandeling over de iconische Afsluitdijk nog een stuk aantrekkelijker.

Fietspad Waddenzeezijde

Vanuit De Nieuwe Afsluitdijk is afgelopen periode gewerkt aan een plan voor een fietspad aan Waddenzeezijde. Dit fietspad komt in er ieder geval van kop Afsluitdijk tot aan Kornwerderzand en vanaf Den Oever naar het Monument. De aanleg van het fietspad wordt meegenomen in de grootschalige werkzaamheden voor de dijkversterking door Rijkswaterstaat de komende jaren.

Nieuwsarchief