Afsluitdijk dicht voor herstel vorstschade A7

Van vrijdag 5 februari 21.00 uur tot zaterdag 6 februari 09.00 uur is de A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen gesloten tussen Den Oever en Kornwerderzand voor spoedwerkzaamheden vanwege vorstschade. Houd rekening met een forse extra reistijd.

Omleidingsroute

Wegverkeer wordt omgeleid via de A6 en de Houtribdijk. Afhankelijk van je route loopt de extra reistijd op van 10 minuten tot 90 minuten. Check je route voor vertrek op vananaarbeter.nl.

Hulpdiensten en bussen

De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor openbaar vervoer (buslijn 350) en hulpverleningsdiensten. 

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 5 februari op zaterdag 6 februari spoedwerkzaamheden uit aan het asfalt op de Afsluitdijk (A7). Vanwege vorstschade moeten sommige delen van het asfalt in beide richtingen vervangen worden. De afsluiting wordt gebruikt om ook andere werkzaamheden aan de weg uit te voeren. 

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming. 

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6. 
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad).

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9. 
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen). 

Actuele informatie

Ga voor actuele informatie naar deafsluitdijk.nl en vananaarbeter.nl. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk: loket@deafsluitdijk.nl of 0800 – 6040.

Lees hier het gehele persbericht van Rijkswaterstaat.

Nieuwsarchief