Nachtafsluiting Afsluitdijk (A7) in beide richtingen op 22 – 23 mei 2021

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei van 00.00 tot 08.00 uur tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor het verkeer. Dit vanwege het verplaatsen van groot materieel (heistellingen) in Den Oever. 

Er worden heistellingen in staande toestand over de weg verplaatst. Hierdoor is het -in verband met de veiligheid- noodzakelijk de weg af te sluiten. De heistellingen kunnen niet via water verplaatst worden. Ook het demonteren, verplaatsen en vervolgens monteren is niet mogelijk. Er is zeer weinig ruimte om deze werkzaamheden veilig voor weggebruikers en bouwpersoneel uit te voeren. Met deze afsluiting is er gekozen voor de veiligste en snelste oplossing, die flinke overlast bezorgt maar van relatief korte duur is. 

De heistellingen zijn nodig om palen de grond in te brengen. Op de palen wordt een onderwaterbetonvloer aangebracht die op zijn plaats wordt gehouden door middel van de palen. De betonvloer is nodig voor het realiseren van de spuisluizen en pompgroepen. Deze afsluiting wordt ook benut om de openbare verlichting te herstellen, voor technische inspecties en om onderzoeken aan de weg uit te voeren. 

Actuele informatie

Ga voor actuele informatie naar deafsluitdijk.nl en vananaarbeter.nl. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk: loket@deafsluitdijk.nl of met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 6040.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming. 

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6. 
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9. 
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen). 
Nieuwsarchief