Aan de slag met reacties weggebruikers

Het onderzoek van afgelopen maart onder weggebruikers van de Afsluitdijk leverde vele reacties op. We leggen graag uit hoe we aan de slag gaan met alle waardevolle opmerkingen en tips.

Panelleden

Afgelopen maart heeft Levvel namens alle betrokken partijen – opdrachtgever Rijkswaterstaat, bouwconsortium Levvel, het regionale samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk, Windpark Fryslân en de bijbehorende bouwcombinatie Zuiderzeewind –  een panel van weggebruikers van de Afsluitdijk gevraagd naar hun mening over de hinder op de A7. We vroegen de panelleden bijvoorbeeld hoe tevreden ze waren over de werkzaamheden aan de weg tot nu toe en of ze nog tips voor ons hadden. We zijn blij met de vele reacties die we hierop mochten krijgen. Ook zaten er verschillende bruikbare tips tussen, waar we graag mee aan de slag gaan.

Borden resterende afstand werkzaamheden

Sommige tips zorgden voor een mooie bevestiging van plannen die we zelf al hadden. Zo raadden verschillende mensen ons aan om bij de werkzaamheden borden neer te zetten waarmee we weggebruikers steeds op de hoogte houden van de afstand die zij nog af moeten leggen voor ze de wegversmalling voorbij zijn. We kregen bijvoorbeeld deze reactie: ‘Ik zie in Duitsland bij langere wegopbrekingen geregeld een soort smiley-borden met de nog te rijden afstand. Die smileys worden vrolijker naarmate het einde van de wegopbreking nadert. Dit kan een positieve instelling vasthouden, vooral als het mooier weer wordt en de vertraging kan oplopen.’ Inmiddels maken we dan ook volop gebruik van zulke borden om weggebruikers op de hoogte te houden.

Alle reacties zijn waardevol

In komende nieuwsberichten gaan we uitgebreider in op de reacties van het panel. Daarbij lichten we steeds een bruikbare tip uit. Bovendien blijven we onderzoek doen naar de tevredenheid van belanghebbenden: weggebruikers, maar ook bijvoorbeeld vaarweggebruikers, omwonenden en bedrijven. Ook lid worden van het panel? Klik op de link en schrijf je in. Na het invullen van de gevraagde gegevens sturen wij dan af en toe een e-mail met een link naar een korte vragenlijst. Invullen kost ongeveer 1 minuut. Doe mee, want met de aangedragen feedback kunnen wij weer verbeteringen aanbrengen!

Nieuwsarchief