10.000e bezoeker voor Afsluitdijk Wadden Center

Attie Meenink uit Borculo kijkt verrast op als ze het Afsluitdijk Wadden Center binnen stapt. Ze blijkt de 10.000e bezoeker van het Center te zijn. Een reden voor het Afsluitdijk Wadden Center om haar met bloemen te ontvangen.

Dit had Attie niet verwacht toen ze ’s ochtends van huis ging voor een dagje uit: “Ik had al veel gehoord over het Afsluitdijk Wadden Center, maar dit was wel een heel leuke eerste entree.”

De medewerkers van het Afsluitdijk Wadden Center zijn blij met de mijlpaal. Manager Janneke Laverman: “Naar verwachting trekt het Afsluitdijk Wadden Center jaarlijks tussen de 70.000 en 100.000 gasten uit binnen- en buitenland. Met 10.000 bezoekers binnen twee weken na de officiële opening lopen we zelfs voor op het aantal verwachte bezoekers.”

Interactieve beleving

Bezoekers kunnen in 10 talen meer te weten te komen over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de ontwikkelingen op en rondom de Afsluitdijk. Vele verhalen zijn hier te ontdekken en te beleven, zoals een stormtheater, een interactief aquarium voor kinderen, de werkkamer van ingenieur Cornelis Lely en medio 2018 volgt een spectaculaire 4D-show waarbij de bezoeker in een hangglider een unieke vlucht maakt over de omgeving van de Afsluitdijk, Friesland en de kop van Noord-Holland.

Nieuwsarchief