Kazemattenmuseum Tour naar vrijheid

In 2020 is Nederland 75 jaar bevrijd. Bij het Kazemattenmuseum laten ze dit niet ongemerkt voorbij gaan. Het museum organiseert speciaal voor kinderen de Kazematten Tour naar vrijheid.

Interactieve tour

Door middel van een 90 minuten interactieve tour gaat het museum met kinderen uit groepen 7 en 8 en klassen 1 en 2, 75 jaar vrijheid ontdekken. Onder begeleiding van vrijwilligers van het museum bezoeken de kinderen de verschillende kazematten. Ze maken kennis met het monument waarop de vrijheid beschermd moest worden, het verloren ging, maar ook de teruggewonnen vrijheid groots gevierd werd.

Er zijn verschillende opdrachten waarmee ze zich soldaat zullen wanen, ze moeten speuren naar antwoorden en ervaren wat vrijheid maar ook onvrijheid is.

Gratis vervoer

Om de vrijheid groots met iedereen te vieren is er voor scholen gratis vervoer geregeld. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidies van V-fonds, provincie Fryslân en gemeente Súdwest Fryslân.

Aanmelden

Wil je als klas meedoen aan de tour? Aanmelden kan tot 13 maart via de website van het Kazemattenmuseum.

Museum

In het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand kom je alles te weten over de vestingwerken op de Afsluitdijk. In het museum beleef je in de Kazematten, de plek waar het langst voor de vrijheid gestreden is, hoe Nederlandse burgers dienst namen in het leger om een dreigende oorlog tegen te houden, ontdek je welke strijd zich heeft afgespeeld op de Afsluitdijk.
De verdedigingswerken moesten voorkomen dat een vijand snel over de dijk oprukte naar het hart van Nederland. Het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand heeft als doel de historische gebeurtenissen rond Kornwerderzand in leven te houden.
Het museum is vanaf 1 april weer geopend voor publiek. Tot 1 april is een bezoek aan het museum voor groepen mogelijk op aanvraag. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Nieuwsarchief