90 jaar Afsluitdijk – Tijdreizen op de Afsluitdijk

Doe mee en stuur je bericht naar de toekomst met een tijdcapsule

Hoe gaaf zou het zijn als de nieuwe keersluis bij Kornwerderzand in de toekomst ooit weer drooggezet wordt voor onderhoudswerkzaamheden en mensen dan een bericht vinden uit een ver verleden? Stel je voor dat ze dan – tijdens deze werkzaamheden – een tijdcapsule vinden met de foto, tekening of verhaal van jouw kind erin! Maak een foto van de inzending en mail deze vóór 16 augustus naar afsluitdijk@rws.nl. Wie weet worden jij en je kind uitgenodigd om het werk in de tijdcapsule te stoppen en deze samen met ons in de nieuwe keersluis bij Kornwerderzand te plaatsen!

Hoe kun je meedoen?

Wil jouw kind zijn of haar boodschap door de tijd laten reizen, maak dan een tekening, zet het verhaal op papier of maak iets anders, als het maar op één A4 past. Maak een foto van de inzending en mail deze naar afsluitdijk@rws.nl. De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van Rijkwaterstaat, bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis) en provincie Fryslân, beoordeelt vanaf 16 augustus alle inzendingen. Mochten jullie de gelukkigen zijn, dan wordt er uiterlijk 23 augustus contact met je opgenomen. Vergeet daarom niet in de mail je naam en telefoonnummer, en de naam en leeftijd van je kind te vermelden.

Keersluis Kornwerderzand

De Afsluitdijk beschermt ons land al 90 jaar tegen de kracht van het water. De komende jaren maken Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk de waterkering weer klaar voor de toekomst. Om het achterland ook de komende 100 jaar te beschermen tegen extreem hoogwater, bouwen we twee nieuwe keersluizen op de Afsluitdijk gebouwd; één bij Den Oever en één bij Kornwerderzand.

De keersluis bij Kornwerderzand wordt voorzien van een roldeur. Deze deur is 900.000 kilogram zwaar, 56 meter breed en 12 meter hoog! Rijkswaterstaat sluit de keersluis als het waterpeil in de Waddenzee te hoog wordt.

Nieuwsarchief