90 jaar banner
90 jaar banner

90 jaar Afsluitdijk – kom je ook?

Op 28 mei 1932 werd de Afsluitdijk gedicht. De dijk beschermt grote delen van Nederland dus al 90 jaar tegen overstroming En daar staan we het hele jaar bij stil met diverse activiteiten.

90 jaar

Na jarenlang hard werken werd op 28 mei 1932 om 13.02 de Afsluitdijk gedicht. Sindsdien beschermt de dijk grote delen van Nederland tegen overstromingen. En dat doet hij na 90 jaar nog steeds! De omstandigheden zijn sinds 1932 wel veranderd. Daarom maken we de Afsluitdijk weer klaar voor de toekomst, door de waterafvoercapaciteit te vergroten en de dijk te versterken met moderne technieken en oog voor Lely’s erfgoed.

Vanaf 28 mei 2022 staan we een jaar stil bij de 90e verjaardag van de Afsluitdijk. Met o.a. tentoonstellingen, een open dag en andere activiteiten die we hier later benoemen. Kom je ook?

Activiteiten

De afgelopen tijd hebben de volgende activiteiten plaatsgevonden. Voor komende activiteiten houd je deze pagina en onze social media kanalen in de gaten.

Reizende fototentoonstelling After Us de Deluge

28 mei t/m 24 juni 2022
Buiten bij Afsluitdijk Wadden Center, Kornwerderzand
Toegang gratis

De buitententoonstelling After Us the Deluge (Na ons de zondvloed) van fotojournalist Kadir van Lohuizen is de weerslag van meer dan tien jaar fotografie rondom klimaatcrisis en de stijgende zeespiegel. Ter ere van het 90-jarig bestaan van de Afsluitdijk en in nauwe samenwerking met Het Scheepvaartmuseum Amsterdam heeft Rijkswaterstaat samen met fotograaf Kadir van Lohuizen deze fototentoonstelling ontwikkeld. In deze fototentoonstelling, wordt het belang van de vernieuwing van de Afsluitdijk in wereldwijd perspectief van klimaatverandering geplaatst. De tentoonstelling verplaatst per 25 juni 2022 naar een andere locatie.

Dag van de Bouw

18 juni 2022
Toegang gratis

Op de landelijke Dag van de Bouw, die op zaterdag 18 juni werd gehouden, opende de Afsluitdijk de deuren voor belangstellenden. Dé kans om achter de bouwhekken een kijkje te nemen om te zien hoe de versterkingswerkzaamheden aan de Afsluitdijk worden uitgevoerd.
Bekijk in de video hieronder de beelden terug.

Dag van de Bouw

Een groep bezoekers staat op de dijk waar versterkingswerkzaamheden plaatsvinden.